PREMIUL ACORDAT DE ASOCIAȚIA „RENAȘTEREA BUZOIANĂ” LA FESTIVALUL DE EPIGRAME „ÎNTÂLNIREA EPIGRAMIȘTILOR”

 

În zilele de 29 și 30 septembrie 2023, la Brăila s-a desfășurat cea de-a 36-a ediție a Festivalului de epigrame „Întâlnirea epigramiștilor” având ca teme „Oameni și animale” și „Animale printre oameni” la care s-au înscris 72 de autori din țară și Republica Moldova.

Juriul, format din Mircea Ciucașu, directorul Casei de Cultură „Petre Ștefănescu-Goangă, și conducerea Cenaclului „Ștefan Tropcea” – umoriștii Mihai Frunză și Alexandru Hanganu -, a avut o misiune dificilă de a departaja laureații acestei ediții, mai ales că au participat nume sonore ale epigramei românești: Elis Râpeanu, Gheorghiță Bâlici, Vasile Larco, Nicolae Bunduri, Gh. Șchiop, Ion Diviza, Laurențiu Ghiță, Ioan Toderașcu, David Valentin sau Vasile Manole, Mirela Grigore ș.a..

Au fost acordate următoarele premii:

Marele Premiu – Ion Diviza (R. Moldova);

Locul I – Daniel Bratu (Iași);

Locul II – George Eftimie (Buzău);

Locul III – Constantin Tudorache (Ploiești)

Au mai primit mențiuni: Vasile Vajoga (Iași), Florina Dinescu (Ploiești), Petru Brumă (Constanța), Gheorghe Cireap (Cluj), Gheorghe Bâlici (Chișinău), Laurențiu Ghiță (București) și Ioan Toderașcu Vaslui.

Premii Speciale au primit: Elis Râpeanu (București), Constanța Apostol (Galați) și Elena Mândru (Iași).

Premiul Asociației Culturale „Renașterea Buzoiană” a fost acordat, de Iulian Frîncu, poetei ieșene Ramona Ilade, constând într-o sumă de bani, o carte semnată de Gabriela-Serena Petrescu – „Drepturile animalelor” – și ediția jubiliară a almanahului nostru.

Foto 1: Ramona Ilade și Iulian Frîncu

Foto 2: Poză de grup cu participanții la Festival

Foto 3: Viorel Frîncu și Ramona Ilade